Bronhitis astmatični (Bronchitis asthmatica) i matična mliječ


Bronhitis astmatični je rani oblik bronhijalne astme. Karakterizira ga pojačano lučenje sluzi sa prisustvom elemenata upale i bakterija u istoj. Prate ga napadi kašlja koji su češći noću. Apiterapija preporuča isto liječenje kao i kod bronhijalne astme (opisano ranije) sa pozitivnim učinkom kod oko 90% pacijenata.
Primjer: pacijentica, 6 godina. Sa 3 godine je bolovala od bronhopneumonije i od tada stalno kašlje naročito noću. Često završi u bolnici gdje se kašalj smiri, ali nakon izlaska iz bolnice sve se ponavlja. Liječenje medom, metoda  aerosolne inhalacije (2 puta dnevno) i oralno uzimanje meda dali su odlične rezultate tako da je djevojčica danas zdrava. 
Ozbiljne se komplikacije obično javljaju samo u bolesnika s već postojećim kroničnim respiracijskim bolestima ili kod srčanih bolesnika.

Očna mrena (CATARACTA) i matična mliječ


Očna mrena (katarakta) je zamućenje očne leće koje uzrokuje zamagljenje vida. Najčešće nastaje kao posljedica starenja (tzv. staračka mrena). 
Očna mrena je bolest koja postupno nastaje. Tipovi katarakte su:
- Mrena povezana sa starenjem
- Prirođena mrena
- Sekundarna mrena, npr. nakon upotrebe steroidnih lijekova ili uslijed šećerne bolesti
- Traumatska mrena - nakon ozljede

Mrena povezana sa starenjem
Naziva se još staračka mrena ili cataracta senilis. To je najčešća vrsta mrene, čini oko 90% svih mrena. Obično se javlja iza 60. godine života. Uzrok se još ne zna. Smatra se kako nastaje zbog poremećaja metabolizma leće. Stupnjevi razvoja staračke mrene su: početna mrena, nezrela, zrela i prezrela. Kod prezrele mrene se kora leće razvodni poput mlijeka, a njena jezgra padne na dno. Mliječni dio može izaći vani pa se kapsula smežura.

U ranom stadiju bolesti jače osvjetljenje i naočale mogu uspješno nadvladati problem. U kasnijim je fazama potrebno pristupiti kirurškom zahvatu. Kirurgija oka je danas iznimno razvijena te su ovi zahvati jako uspješni.
Simptomi uključuju:
- zamagljen vid
- problemi prikazivanja svjetla
- blijede boje
- lošiji vid noću
- dvostruki ili višestruki vid
- učestala potreba za promjenom naočala ili leća

Ne postoji medikamentozno liječenje. 
Što se apiterapije tiče, na prvom kongresu za apiterapiju (Bugarska 1990.) podnesen je izvještaj o liječenju oboljenja prirodnim medom. Koristi se čist ekološki med na način da se 3-4 puta dnevno ispod donjeg očnog kapka unese kapljica meda. Osjeća se lagana bol, suzenje i crvenilo. Liječenje je dugotrajno, a svakih 20 dana se napravi pauza 3-10 dana.
Zdravi i veseli bili!!!

Afte (STOMATITIS APHTHOSA) i matična mliječ

Afte ili rekurentne aftozne ulceracije bolest je koju karakterizira pojava recidivirajućih bolnih ulceracija na oralnoj sluznici, najčešće na sluznici donje usne, dnu usne šupljine i donjoj strani jezika. Rjeđe zahvaćaju obraznu sluznicu, sluznicu gornje usne i meko nepce, a na zubnom mesu (gingivi) i tvrdom nepcu se ne pojavljuju. Promjene su okruglog ili ovalnog oblika, prekrivene žućkastim ili sivkastim naslagama, okružene karakterističnim crvenim upalnim pojasom. U nekih bolesnika dva do tri dana prije izbijanja afti pojave se prodromalni simptomi poput peckanja i/ili svrbeža.
Za njihov nastanak okrivljuju se : infekcija (virusna  ili mikrobna), alergija, lokalne iritacije, psihosomatski faktori, poremećaji u digestivnom traktu i endokrinom sistemu, avitaminoze itd..
 Javljaju se kod 20 posto populacije, iako ukupna pojavnost varira od 5 do čak 60 posto, ovisno o kliničkoj studiji.
Apiterapija preporuča slijedeće: liječenje se vrši pomoću 40% alkoholnog propolis ekstrakta, na način da se tampon namočen ekstraktom stavlja na žarišta. Dva sata nakon tretmana pacijent ne smije ništa jesti. Rezultati liječenja su slijedeći: kod 85% pacijenata bolovi nestaju nakon 2 sata, a epitelizacija rana nako 24-48 sati, kod ostalih pacijenata bolovi nestaju u prvih 24 sata, a epitelizacija do trećeg dana. Kod najmanjeg broja pacijenata bolovi i rane nestaju do šestog dana.
Zdravi i veseli bili!!!

Ateroskleroza (ATHEROSCLEROSIS) perifernih krvnih sudova


Ateroskleroza je najčešći oblik arterioskleroze u ovom slučaju ekstremiteta i to donjih. Kod oboljenja dolazi do stvaranja ateromskoh ploča koje su povod za stvaranje lokalnih trombova. Simptomi su mravinjanje, trnci, smanjeni osjet, smanjena snaga, bolovi tijekom većeg tjelesnog napora ili u mirovanju. Karakteristična je nagla i sijevajuća bol u potkoljenicama tijekom hoda.
Glavni faktori povišenog rizika su: povišen krvni tlak, povišena razina triglicerida i kolesterola u krvi, pušenje, povišena tjelesna težina, šećerna bolest, tjelesna neaktivnost i naslijeđe.
Kao prevencija bolesti preporuča se zdravija prehrana (prehrana temeljena na mnogo voća i povrća, bijelom mesu (piletini i puretini) te ribi. Preporuča se minimalna konzumacija soli u hrani te zasićenih životinjskih masti koje se nalaze u crvenom mesu te mliječnim proizvodima (punomasno vrhnje, sirevi). Posebno se preporuča što veća konzumacija plave ribe kao što su srdele, skuše, losos i pastrve koje su bogate omega-3 kiselinama koje djeluju zaštitno na krvne žile jer snizuju LDL kolesterol), kontrola krvnog tlaka i razine šećera u  krvi, smanjivanje tjelesne težine, prestanak pušenja, povećana tjelesna aktivnost.
U apiterapiji liječene se izvodi pomoću pčelinjeg otrova zbog njegovog svojstva za širenje krvnih sudova, analgetsko djelovanje, jačanje kolateralnog krvotoka, antikoagulirajuće i antisklerotično svojstvo.
Neki američki liječnici preporučaju liječenje sa matičnom mliječi u količini od 100-200 mg dnevno raspoređeno u 2-3 obroka.
Uz sve ovo može se uključiti i propolis i to oralno ( 30 kapi) i kao propolis 20% krema na oboljela mjesta.
Zdravi i veseli bili!!!


Gripa (INFLUENZA) i matična mliječ



Gripa (influenca) je akutno zarazno oboljenje prouzrokovano virusom gripe. Znaci bolesti su visoka temperatura, upala dišnih putova, glavobolja, malaksalost, nesanica itd. Ponekad može izazvati i promjene na srcu. Javlja se u obliku epidemija koje mogu imati teške posljedice na ljudsku populaciju. Između epidemija javlja se u obliku endemije, najčešće u proljeće i jesen.
Propolis, med i matična mliječ dokazano imaju antivirusno djelovanje te su kao takvi odlična pomoćna sredstva u prevenciji i liječenju gripe.
Prenosim riječi jednog švedskog liječnika sa početka 20-tog stoljeća: " Godine 1928 epidemija gripe je odnijela milijune ljudskih života. Tada sam , zahvaljujući sistematskom svakodnevnom liječenju pacijenata sa medom, bez uporabe drugih lijekova, postigao odlične rezultate u liječenju. Za vrijeme epidemija 1924g. i 1928g. med i mlijeko su bili moji najbolji saveznici u liječenju gripe."
U liječenju i prevenciji gripe preporuča se uzimanje kombinacije od 2 žlice meda, 100mg matične mliječi i 30 kapljica 30% alkoholne otopine propolisa.
Dobra kombinacija je i smjesa od meda i češnjaka. Oguljen češnjak se zgnječi i pomješa sa žlicom meda i uzima 2-3 puta dnevno. Sa istom smjesom se može mazati i sluzokoža nosa (neugodno ali pomaže).
Zdravi i veseli bili!!!

Nitko ne bi smio uzeti cjepivo za svinjsku gripu

H1N1
DR. RUSSELL BLAYLOCK O SVINJSKOJ GRIPI

 
Ovo je mail poslan prijatelju Dr. Blaylock i sada se prosljeđuje
svima zainteresiranima. Molim proslijediti dalje. Obratite pozornost na prilozenu
biografiju Dr. Blaylock.

   Dr. Blaylock je celni neurokirurg, autor i predavac. Pohađao je LSU,
medicinski fakultet u New Orleansu i upotpunio svoju internisticku i
neurolosku praksu na medicinskom fakultetu na Juznoj Karolini u
Charlstonu. 
NITKO NE BI SMIO UZETI CJEPIVO ZA SVINJSKU GRIPU - to je jedno od
najopasnijih cjepiva ikada. Sadrzi imuno sastojak zvan Squalene (MF-59) koji
se pokazao kao sastojak koji izaziva autoimune bolesti poput MS
(multipleskleroze), rematoidnog artitisa i lupusa.

   Taj sastojak cjepiva jako je povezan sa Sindromom Zaljevskog rata,
koji je ubio vise od 10.000 vojnika i uzrokovao porast od 200% teske
smrtonosne bolesti ALS (Lou Gehreg bolest) . Virus H1N1 ubija tako da uzrokuje "oluju cytokina", to
znači da uzrokuje da tjelesni imunoloski sustav pretjerano reagira i to je razlog da ubija mladje
ljude, a manje pogađa starije (koji imaju slabiji imunitet).

   Ovo cjepivo je vrlo snazan imunoloski stimulator i donosi stvarnu
mogućnost povecanja smrtnosti od virusa.

   Najbolja zastita je vitamin D3. Trebalo bi uzeti 5000 IU dnevno,a
ako se bolest razvije treba povećati dozu na 15.000 IU dnevno.
Vitamin D3 modulira imunolosku reakciju umanjujući mogućnost
pretjerane reakcije i stimulira organizam da proizvodi
antimikrobioloske peptide koje su mocni unistavaci virusa u koje
nije uključen imunitet. Sto je veca doza vitamina D3 veca je i zastita.


Riblja ulja (najbolji je Carlson' s Norwegian lemon flavored fish oil) takodjer reduciraju
pretjeranu imunolosku reakciju. Jedna cajna zlicica dnevno trebala bi biti dovoljna. Za jace
simptome 2 zlicice dnevno. Pomazu i razni antioksidansi, quercetin, kurkumin, ekstrakt sjemenki
grejpa, vitamin C i prirodni vitamin E. Dobar multivitaminski/multimineralni pripravak kao npr.
Extend Core (
www.vrp.com) je također nuzan.

Slobodno prosirite ovo dalje. Ljudi moraju znati kako se zastititi.


Utipkajte slijedeće u vas pretrazivac:


Dr. Russell Blaylock on 1976 Swine Flu and Outbreak Today

Klinika u Clevelandu jedna je od najboljih bolnica u Americi (po U.S. News & World Report 2008.),
posjetite nas online na 
http://www.clevelandclinic.org

Astma srčana(ASTHMA CARDIALE) i matična mliječ


Dispneja
  -Jedan od najčešćih simptoma srčane slabosti, posljedica bolesti hipertenzije, aortalne i mitralne pogreške i zatajenja koronarnih krvnih žila
  - Lijeva srčana klijetka zataji, ne može istisnuti krv iz plućnih vena
  - Subjektivni osjećaj nestašice zraka
  - U početku se javlja samo pri naporu, kasnije i u miru
                  - Pri ležanju se guši jer se krv gomila u desnom srcu i plućima, kada ustane lakše diše zbog sile teže, krv se premješta u donje dijelove tijela.
Srčana astma (Asthma cardiale)
-Poseban oblik teške dispneje
-Zbog gomilanja krvi u plućima bolesnik se guši, a zbog grča bronhiola javlja se karakterističan tip astme sličan bronhalnoj astmi.
Karakteristična je noćna bol, bolesnik se budi sa osjećajem gušenja i kašljem praćenim strahom. Sjedi na krevetu sa spuštenim nogama ili stoji pravo, lice je pokriveno hladnim znojem, s lakšom ili većom cijanozom.
Liječenje-kao kod angine pektoris.
Primjer, muškarac, 55 godina. Od 2 godine se brzo zamara, osjeća stalnu težinu u grudnom košu, ima neravnomjeran puls. Noću poslije 24 sata, osjeća jake bolove u srcu koji traju 1-2 sata nakon uzimanja nitroglicerina ili validola. Poslije bolničkog  i ambulantnog liječenja umirovljen je s dijagnozom: Asthma cardiale, Myocardio scierosis.
Provedeno je liječenje livadnim pčelinjim medom. Uzimao je svakog dana po 120-150 g, u 4-5 obroka. Nakon drugog mjeseca je težina u oblasti srca prošla. Pacient nije imao noćnih srčanih napada, puls se normalizirao, elektrokardiogram se poboljšao. Pacijent je počeo normalan život.